В холодну пору на раціон потрібно звернути особливу увагу. Все через те, що організм піддається нестачі вітамінів, різкій зміні температури і нестачі світла. І саме їжа може нормалізувати або, навпаки, погіршити стан.
Тому редакція OBOZ.UA розповіла, що не можна їсти у холодну пору року. Залиште ці продукти на весну та літо.
Різноманітний фаст-фуд і напівфабрикати
Така їжа проходить багато ступенів обробки і не містить жодних поживних речовин, які так необхідні організму взимку. Все, що є у цих стравах, це велика кількість калорій, від яких взимку позбутись значно важче, через малу рухову активність. Тому є ризик набрати зайві кілограми. До того ж, напівфабрикати та фаст-фуд містять різноманітні шкідливі добавки, які будуть сприяти порушенню метаболізму.
Холодні перші страви
Навіть якщо ви дуже любите холодні окрошку або гаспачо – від них взимку краще відмовитись. Ефект зовсім протилежний тому, який потрібен саме в холодну пору. Організм піддається великому стресу після такої їжі, може порушитись травлення та погіршитись загальне самопочуття. Краще їсти зігріваючі страви.
Несезонні продукти
Якщо ви взимку побачили у магазині лохину чи полуницю на вітрині – не варто купувати ці продукти. Вони точно оброблені різноманітними хімікатами, для привабливого зовнішнього вигляду. Для організму така їжа буде дуже шкідлива.
Цукор
Велика кількість цукру шкідлива в будь-який період року. Але взимку особливо, тому що накопичується велика кількість калорій. Тому солодощі із новорічних подарунків краще замінити на сухофрукти або горіхи.