Залишки їжі — це те, що є чи не в кожному холодильнику, і немає нічого страшного в тому, щоб їх пізніше розігріти та з’їсти. Окрім цього продукту. Розігрівання рису може призвести до харчового отруєння і взагалі є смертельно небезпечним.
На це явище, відоме як «синдром розігрітого рису» або «синдром смаженого рису», звернули увагу автори профілю Food52 у TikTok, передає Shuba.
Чому не можна розігрівати рис
Виявляється, що бактерія є термостійкою, тому повторне нагрівання на сковороді чи в мікрохвильовій печі не допоможе.
Що може статися, якщо їсти заражений рис
Симптоми цього виду харчового отруєння досить неприємні. Їх часто прирівнюють до симптомів ботулізму, а працівники лікарень погоджуються, що це одні з найгірших випадків харчового отруєння. Воно навіть може призвести до смерті.
Якщо ви хочете уникнути отруєння злаками, просто не використовуйте приготований рис повторно або застосуйте такі запобіжні заходи:
У дослідженні, опублікованому Національним центром біотехнологічної інформації, описано різні симптоми, пов’язані з B. cereus, наприклад діарею та блювоту.
@food52 #stitch with @Janny, MS2 TL;DR, maybe avoid leftover rice?? #rice #foodpoisoning #nursesoftiktok #food ♬ original sound - Food52