Медики сходяться на думку, що всі продукти та страви бажано їсти одразу після приготування, не залишаючи на інші дні та не розігріваючи по кілька разів.
Але в повсякденному житті так, виходить, звичайно не завжди.
Медики попереджають, що деякі страви не можна вживати другого дня, оскільки це може викликати харчове отруєння. Зокрема, йдеться про одну з найпопулярніших круп у світі - рисову.
Справа в тому, що сирий рис часто містить суперечки Bacillus cereus, які можуть спричинити розлади травлення. Ці патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису і розмножуватися при зберіганні готового продукту. І вживання рисової каші наступного дня може бути вкрай небезпечним.
Лікарі кажуть, що вчорашній рис може викликати пронос, блювання та інші проблеми із системою травлення. Навіть якщо ви розігрієте рис знову, ці шкідливі бактерії не зникнуть.
При цьому відмовлятися від рису через це медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, він принесе організму більше користі, ніж шкоди.
При цьому медики радять не відмовлятися від рису. Адже це джерело складних вуглеводів, важливих амінокислот, вітамінів та мікроелементів. Просто їжте його одразу після приготування.