Густа кров підвищує ризики серцево–судинних патологій, але існують продукти, які розріджують її, – в їх ряду імбир, кориця, часник, насіння та інші.
Медиками були названі продукти, ефективно розріджують густу кров. Даний стан крові небезпечно тим, що порушує функцію транспортування важливих поживних речовин і кисню до органів, збільшує ймовірність тромбозу – стану, що загрожує інфарктами та інсультами.
“Продукти, які розріджують кров, багаті саліциловою кислотою, омега-3 жирними кислотами, йодом, вітаміном Е”, – назвали експерти.
У список особливо корисних в цьому плані медики внесли
Оливкова олія. Його компоненти, омега-3 жирні поліненасичені кислоти і вітамін Е, м’яко розріджують кров. Ці ж інгредієнти присутні не тільки в дорогій оливковій, але і в інших рослинних нерафінованих оліях (наприклад, соняшниковій).
Імбир. Крім здатності розріджувати кров, продукт також має властивість знижувати рівень цукру в крові. Але перш ніж вживати імбир, потрібно проконсультуватися з лікарем: його активні речовини впливають на серцевий ритм.
Горіхи, насіння. Містять всі рекомендовані інгредієнти для розрідження густої крові – саліцилову кислоту, вітамін Е, омега-3. Щодня слід з’їдати жменю горіхів і насіння.
Кориця. Її компонент кумарин відомий вченим як ефективний натуральний антикоагулянт.
Часник. Регулярно слід з’їдати один-два зубчики рослинного продукту. Є дані про те, що така звичка знижує ймовірність виникнення тромбів на 50%.
Гострий перець. Головна речовина продукту – капсаїцин-знижує вміст в крові фібрину, білка, що впливає на утворення тромбів.