Всі продукти мають термін придатності на упаковці, проте в деяких випадках можна обійти це правило і не судити про якість їжі за датою. Експерти розповіли, які продукти можна вживати після зазначеного терміну, а які необхідно відразу ж викинути.
Хліб можна їсти до тих пір, поки на ньому не з’явиться цвіль – в такому випадку від нього потрібно позбутися, відзначають фахівці. Якщо термін придатності закінчився, але на хлібі немає ознак псування, тоді його можна їсти.
Якщо одна або дві плями цвілі з’явилися на цвітній капусті, моркві або червоному перці, при цьому рекомендована дата для вживання пройшла, експерти вважають, що продукти все одно можна використовувати. Це – тверді овочі, їх текстура ускладнює проникнення бактерій всередину. При цьому цвіль в такому випадку треба вирізати ножем.
Крім того, фахівці вказують, що після закінчення терміну придатності можна їсти арахіс. Однак, якщо він став м’яким або прогірклим, знебарвився, зморщився або тріснув, а також якщо на продукті є цвіль, вживати його не можна.
Експерти відзначили, що якщо листя шпинату пов’яло, його не слід їсти в сирому вигляді, але можна приготувати. Також, довго зберігається твердий сир: в закритому вигляді в холодильнику протягом шести місяців, після розтину – чотири тижні. Якщо на ньому з’явилися плями цвілі, їх можна вирізати