Навіть якщо ви є поціновувачем м’ясного борщу, неприємно, коли знаходите жучків або черв’ячків у квасолі. З новим врожаєм квасолі, настає питання про те, як її зберегти протягом осені і зими до весни.
Правильний спосіб збереження дозволить вам насолоджуватися квасолею в різних стравах не лише впродовж наступного сезону, але й протягом декількох років.
Є чимало способів, що допоможуть зберегти квасолю. Про всі писати не будемо, а от перевіреними поділимося.
1. Якщо є місце в морозильній камері, де ми вже писали можна зберігати і ягоди, і фрукти, й овочі, то відправте на зимівлю й квасолю. Навіть молоду можна заморожувати, а зрілу-суху — тим більш.
2. У скляній банці, яку щільно треба закрити кришкою, додавши 1 головку часнику. Проте краще розділити на зубки. На смак квасолі це не вплине, а от шкідників відлякає від затії зіпсувати бобові.
3. Ідеально висушену квасолю можна зберігати у пластикових пляшках. На дно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. Проте обов’язково квасоля має бути сухою, щоб не запріла і не зацвіла. Бо буде інша проблема, крім молі й жучків.
4. Якщо плануєте зберігати у підвалі чи на горищі, то краще це робити у стеблах. Але перекладіть стеблами кропу сухого. Щоб гризуни не зіпсували план якісного зберігання, не забувайте про боротьбу з ними теж.
5. Квасолю перед зберіганням варто прогріти в духовці, але не запекти, а саме прогріти. Це допоможе позбутися потенційних шкідників на стадії личинок. Прогріту квасолю остудити та пересипати в банки чи лотки, які будуть зберігатися у холодильнику.