При консервуванні огірків, помідорів, приготуванні аджики та в закатках з перцю обов’язково знадобиться часник.
Добре, якщо всі зубчики в головці великі, щоб очистити їх від лушпиння, знадобиться не так багато часу. Але якщо вам потрібно почистити цілу гору дрібного часнику, заняття скажімо не з приємних.
На щастя, досвідченим господиням відомий один простий спосіб, за допомогою якого вам не доведеться стикатися з прилипанням сухого лушпиння та іншими неприємностями, які неодмінно супроводжують чистку часнику.
Тому, будьте впевнені, що в цьому випадку навіть ваші руки не встигнуть ввібрати часниковий запах – настільки швидко відбувається цей процес.
Обріжте хвостики часнику та залийте його холодною водою. У подібній «ванні» залиште овоч мінімум на півгодини, можна трохи більше.
Після такої процедури лушпиння відходить з легкістю і не прилипає до пальців.
До речі, часник можна начистити заздалегідь, щоб не відволікатися на такі дрібниці у процесі щоденного приготування.
Зберігати його слід у холодильнику у невеликій скляній ємності, закритій кришкою. Відмінно для зберігання запасу, якого вистачить на тиждень, підійде чиста баночка від дитячого харчування чи пластиковий контейнер з щільною кришкою.