Деревна зола — цінне добриво, яке готують з осені. В цей період є багато деревини, гілок на спалювання, тож потрібно все підготувати та зберегти. Плюс золи в тому, що вона чекає свого часу тривалий час без втрати поживних цінностей.
Золу потрібно зберігати виключно в сухому приміщенні. Потрібна герметична місткість, щоб вона не набрала вологи. Для цього можна використовувати пластикові бочки. Вони мають міцну кришку.
Як варіант, можна використовувати ящики з деревини та відра з кришками. Якщо зовсім нічого такого немає, то й в пакети можна насипати золи. Головне, щоб не утворився конденсат, бо він зіпсує добриво.
Герметичні місткості в пріоритеті, бо не буде вимиватися сіль з золи. І важливо пам’ятати, що перепади температури в приміщенні не будуть сприяти тривалому збереженню. Тому тільки сухі підвали, комори та ін.