Червоне м'ясо, яке так люблять люди, за надмірного споживання може негативно впливати на здоров'я. Зокрема, вчені заявляють, що виробництво червоного м'яса є одним із основних факторів глобального потепління та погіршення стану навколишнього середовища.
Дослідники кажуть, що на сектор тваринництва припадає близько 15% антропогенних викидів парникових газів і спричиняє вирубку лісів, деградацію земель та втрату біорізноманіття.
"Комітет Великобританії зі зміни клімату закликав до 2050 року скоротити споживання яловичини, баранини та молочних продуктів на 20%", - йдеться у документі.
Також надмірне споживання червоного та переробленого м'яса негативно впливає на здоров'я людини. Зокрема, це призводить до ожиріння, серцево-судинних захворювань і навіть появи раку.
«З'являється все більше доказів того, що високе споживання обробленого м'яса і меншою мірою червоного м'яса призводить до збільшення ризику ожиріння, серцево-судинного захворювання та деяких форм раку. ВООЗ класифікувала оброблене м'ясо як канцероген, а червоне м'ясо – як імовірний канцероген для людини», – кажуть вчені.
Тому науково-консультативний комітет із харчування рекомендує людям зменшити споживання м'яса до максимуму 70 грамів на день. За словами вчених, це допоможе захистити довкілля та покращити здоров'я людини.
Зазначається, що надлишок м'яса в раціоні збільшує ризик появи раку товстої кишки, підшлункової залози та простати.