Дослідження вчених Королівського університету Белфасту показало, що люди, які вживали багаті на флавоноїди продукти мали нижчий кров'яний тиск, йдеться в роботі British Heart Foundation
Полуниця і чорниця багаті на корисні рослинні сполуки під назвою антоціани, які надають ягодам яскравих червоних, синіх і пурпурових відтінків. Вчені пов'язали ці поєднання з покращенням здоров'я людини.
У ході досліджень було виявлено, що у жінок, які вживали більше трьох порцій чорниці чи полуниці на тиждень, ризик серцевого нападу знизився на 34 відсотки порівняно з тими, хто з'їдав меншу кількість ягід.
Крім того, вчені вважають, що антоціани роблять кровоносні судини більш еластичними та сприяють нормалізації артеріального тиску, що є одним із факторів ризику серцевого нападу. Дослідники припустили, що кишечник може частково відповідати за сприятливий вплив флавоноїдів на кров'яний тиск.