Кухонні рушники максимально швидко втрачають презентабельний зовнішній вигляд, тому їх або змінюють часто на нові, або старі відмивають так, що вони виглядали не гірше за куплені. Є один спосіб відбілювання кухонних рушників, який господині прозвали японським.
Цей метод довів свою ефективність у питаннях повернення первозданної білизни речам. Прання рушників по-японськи поділяється на два етапи.
Перший пов’язаний із замочуванням рушників в особливому розчині. Для приготування гріють воду – 10 літрів. У ній розчиняють 2 столові ложки гірчичного порошку, столову ложку рослинної олії та стільки ж оцту.
Інгредієнти перемішують і залишають рушники у розчині на 12 годин.
Другий етап – полоскання. Тут також є нюанси. Полоскати рушники слід спочатку у дуже холодній воді, а потім у гарячій.
Якщо чітко слідувати плану, то рушники очистяться від жовтизни, стануть знову білими, свіжими і красивими.