Лікар назвала цю страву однією з найшкідливіших, особливо для дітей.
В опалу манна каша потрапила кілька років тому, коли вчені і медики стали попереджати, що користь цієї страви сумнівна. Крім того, все більше фахівців схиляються до того, що манка шкідлива, особливо дітям.
Як пояснила лікар-гастроентеролог, манна каша призводить до проблем з засвоєнням кальцію. Відбувається це за рахунок фітинової кислоти, якої багато в манній каші. Саме вона заважає кальцію нормально засвоюватися і підсилює його виведення. Із-за чого виникає дефіцит цього елементу і може розвинутися рахіт.
На думку фахівця, в манній каші мало корисних речовини, зате багато клейковини. Якщо ж додати в страву ще вершкового масла або молока, то виходить дуже калорійний продукт.