Будь-яку страву можна перетворити зі звичайної в корисну, додавши лише один інгредієнт.
Експерти вважають, що на карантині через пандемію коронавірусу люди готують частіше і експериментують зі смаками. Це і може «врятувати» від безлічі смертельних захворювань.
Дослідження американських вчених показало, що вживання великої кількості пряних інгредієнтів знижує ризик передчасної смерті на чверть.
Зокрема, у тих, хто частіше їсть гостре, ймовірність померти від серцево-судинних захворювань знижується на 26%, а від раку — на 23%, пише The Mirror.
За словами дієтологині Вікторії Тейлор, свіжий і сушений перець чилі, чорний перець або лимонний сік надають стравам аромат, який допоможе скоротити споживання солі.
«Остерігайтеся готових соусів чилі, а також сумішей спецій, оскільки вони часто містять велику кількість солі», — попередила вона. Лікарка додала, що занадто високий вміст солі пов’язаний з високим кров’яним тиском, який є фактором ризику серцевих і серцево-судинних захворювань.