Дієтологи часто радять вживати в їжу імбир через його ефективний вплив на різні системи організму.
Імбирний чай зупиняє багато запальних процесів, а також знижує ризик розвитку ракових клітин і зменшує рівень поганого холестерину. Корисність імбиру пояснюється високим вмістом в ньому такої речовини, як гінгерола.
Однак у фахівців є секрет, який може підвищити ефективність імбиру у два рази. Для цього його необхідно вживати разом із зеленим чаєм.
Але дослідники попереджають, що не варто втрачати контроль та споживати чай з імбиром у великій кількості, оскільки його передозування може викликати безліч неприємних ускладнень. Самий явний сигнал про те, що вживання імбиру потрібно припинити на кілька тижнів — це сильна печія. Медики радять, вживати не більше двох чашок зеленого чаю з імбиром на добу.