Ризик розвитку багатьох хронічних захворювань збільшується з віком. Щоб зберегти здоров’я, людям старше 50 років рекомендують приймати певні харчові добавки. Лікарі та дієтологи перерахували основні з них.
Полівітаміни
Більшість отримують всі необхідні вітаміни і мінерали з їжі, проте дієтологи рекомендують полівітамінні добавки, щоб заповнити прогалини в поживних мікроелементах. Найшвидший спосіб знайти найкращий полівітамін-переконатися, що він містить В12 і фолієву кислоту, оскільки вони особливо важливі для здоров’я мозку.
Колаген і вітамін D
Колаген допомагає поліпшити еластичність шкіри і зменшити появу зморшок. З віком колагену в організмі стає менше, тому його необхідно заповнювати. Також людям старше 50 років рекомендується вітамін D, який важливий для імунітету і здоров’я кісток.
Кальцій
Після 50 жінкам потрібно споживати більше кальцію – 1200 мг на день замість 1000. Фахівці відзначають, що кальцій у вигляді харчової добавки найкраще засвоюється в дозах не більше 500 мг за раз, пише Eat This, Not That!
Омега-3
Дослідження показали зв’язок між низьким рівнем омега – 3 жирних кислот і підвищеним ризиком вікових когнітивних змін, таких як деменція і хвороба Альцгеймера. Жири омега – 3 допомагають підтримувати правильне серцебиття і знижують ризик серцевого нападу або інсульту. Крім того, вони зменшують рівень тригліцеридів в крові і уповільнюють утворення бляшок в артеріях. Кращі джерела омега3 - риба і морепродукти.
Цинк
Цинк – це важлива поживна речовина для поліпшення здоров’я і загальної імунної функції. Єдине хороше джерело цинку – це устриці, які більшість людей не їдять регулярно, тому важливо приймати добавки.
Холін
Холін підтримує роботу печінки і м’язів. А деякі дослідження показали, що він зберігає пам’ять з віком. Яйця, м’ясо, птиця і морепродукти містять найбільше холіну.