Багато хто заявляє про те, що головним органом довголіття є кишечник. Він впливає на роботу багатьох систем організму, а також здатний протистояти ряду хвороб.
Поліпшити здоров’я кишечника здатне вживання пшеничних висівок. Основними поживними речовинами в їх складі називають марганець, магній, фосфор, селен і залізо.
Пшеничні висівки благотворно впливають на травлення, позбавляючи від багатьох шлунково-кишкових проблем. Вживання пшеничних висівок підсилює відчуття ситості і запобігає напади голоду.
Дослідження показали, що дієта, що містить пшеничні висівки, ефективна для боротьби з розвитком раку товстої кишки. Висівки сприяють швидкому поглинанню канцерогенів, а також обмеженому впливу канцерогенів на клітини товстої кишки. Пшеничні висівки бродять в товстій кишці, виробляючи коротколанцюгові жирні кислоти, які живлять здорові бактерії в кишечнику. Стверджується, що це знижує ймовірність зростання і розвитку раку. Більш того, висівки – це відмінне джерело антиоксидантів і хімічних речовин, які протидіють вільним радикалам.
Також пшеничні висівки містять деякі ферменти, які покращують травлення. Рекомендується приймати по половині чайної ложки порошку висівок до і після їжі, щоб усунути розлад шлунка, коліт і здуття живота.