Високий рівень «поганого» та загального холестерину збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Це пов’язано з тим, що холестерин може осідати на стінках артерій і обмежувати приплив крові до життєво важливих органів, наприклад, до серця та мозку. Вирішальну роль у зниженні рівня холестерину відіграє правильне харчування.
Зелений чай
Він містить найвищий рівень антиоксидантів, відомих як поліфеноли. Дослідники вважають, що ці сполуки в зеленому чаї перешкоджають всмоктуванню холестерину в кишківнику та посилюють його виведення з організму.
Метааналіз, заснований на 31 дослідженні й опублікований у журналі Nutrition показав, що споживання зеленого чаю значно знижує загальний холестерин і холестерин ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) як у людей з нормальною вагою, так і з надмірною.
Ягідний сік
Ягоди дають змогу знизити рівень холестерину ЛПНЩ у крові, деякі з них більш ефективні за своїми властивостями. У дослідженні, проведеному Каліфорнійським університетом у Дейвісі, фахівці виявили, що ожина виявилася більш ефективною, за нею слідували малина, чорниця та полуниця. Регулярне вживання цих ягід або соку з них може позитивно позначитися на здоров’ї.
Імбирний чай
Імбир століттями використовувався в медицині для лікування таких проблем зі здоров’ям, як нудота і діарея. Попередні дослідження також показують, що це може допомогти знизити рівень тригліцеридів, «поганого» та загального холестерину, а також запобігти атеросклерозу.
Згідно з даними медичного центру Університету Мериленду, рекомендується вживати не більше 4 г імбиру на день. Також слід пам’ятати, що імбир може викликати печію.