Високий рівень “поганого” і загального холестерину збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Це пов’язано з тим, що холестерин може осідати на стінках артерій і обмежувати приплив крові до життєво важливих органів, наприклад, до серця і мозку.
Вирішальну роль в зниженні рівня холестерину грає правильне харчування. Допомогти уникнути небезпечних станів можуть і певні напої, пише UkrHealth.
Зелений чай
Він містить найвищий рівень антиоксидантів, відомих як поліфеноли. Дослідники вважають, що ці сполуки в зеленому чаї перешкоджають всмоктуванню холестерину в кишечнику і посилюють його виведення з організму. Метааналіз, заснований на 31 дослідженні і опублікований в журналі Nutrition показав, що споживання зеленого чаю значно знижує загальний холестерин і холестерин ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) як у людей з нормальною вагою, так і з надмірною.
Ягідний сік
Ягоди допомагають знизити рівень холестерину ЛПНЩ в крові, деякі з них більш ефективні за своїми властивостями. У дослідженні, проведеному Каліфорнійським університетом в Дейвісі, фахівці виявили, що ожина виявилася більш ефективною, за нею слідували малина, чорниця і полуниця. Регулярне вживання цих ягід або їх соку може позитивно позначитися на здоров’ї.
Вишневий сік
Вишня багата антиоксидантами і має ряд переваг. Однак в магазині слід звернути увагу на натуральність складу соку. Вчені з Мічиганського університету за допомогою експерименту на щурах з’ясували, що споживання вишні пов’язане з більш низьким рівнем холестерину.
Імбирний чай
Імбир століттями використовувався в медицині для лікування таких проблем зі здоров’ям, як нудота і діарея. Попередні дослідження також показують, що це може допомогти знизити рівень тригліцеридів, “поганого” та загального холестерину, а також запобігти атеросклерозу. Згідно з даними медичного центру Університету Меріленда, рекомендується вживати не більше 4 г імбиру в день. Також слід пам’ятати, що імбир може викликати печію.