Лікар-гастроентеролог, дієтолог Нурія Діанова розповіла, від яких продуктів страждає печінка.
Вона підкреслила, що за один раз не можна їсти більше 200 грамів фруктів — якщо надходить занадто багато фруктози, печінка відчуває додаткове навантаження, а в разі регулярності це може призвести до порушення її функції. Також не можна їсти продукти, в яких фруктоза міститься як замінник цукру.
З цієї причини може виникнути неалкогольна жирова хвороба печінки. Через це клітини починають поступово гинути.
Для печінки шкідливі і продукти після промислової обробки, які містять різні добавки. Особливо такі продукти небезпечні для людей із цирозом.
А якщо в раціоні поєднуються жирна, смажена та солодка їжа, це може спровокувати жирову хворобу печінки.