Каші з високим глікемічним індексом шкодять нормальній роботі підшлункової залози, особливо «підступна» у цьому плані манна каша, – каже відомий дієтолог Маргарита Корольова.
У своєму інтерв’ю експерт розповіла, що корисні організму крупи цінні насамперед своєю оболонкою – у ній присутні вітаміни, мінерали, клітковина. Крупа, яка ретельно переробляється та позбавляється оболонки, стає рафінованим продуктом.
“Рафіновані продукти в природі не зустрічаються і організму йдуть більшою мірою на шкоду, а не на користь”, – наголосила Маргарита Корольова.
За словами експерта, каші, виготовлені з таких круп, відрізняються високим глікемічним індексом – у них багато крохмалю та простих вуглеводів. Такі страви можуть зашкодити підшлунковій залозі.
“Крупи, які мають високий глікемічний індекс, порушують роботу інсулярного апарату підшлункової залози, призводять до надлишку ваги”, – попередила Корольова.
З огляду на вищесказане дієтолог радить не вживати манну кашу, каші з білого рису, а також «швидкі» каші, що вимагають лише запарювання окропом. Крім того, на думку Корольової слід стежити за споживанням глютену – білка злакових рослин. Зловживати продуктами, що його містять, не слід.