Деякі звичні продукти здатні негативно впливати на здоров’я нирок. Останні є важливими для коректного функціонування організму, попередили медики.
Зокрема, нирки допомагають виводити відходи з організму, виробляти гормони, очищати кров від токсинів та надлишкової рідини. Деякі продукти можуть уповільнювати роботу органу або спричинити його руйнування.
Насамперед з обережністю потрібно підходити до солі, оскільки вона у надто значних кількостях веде до «зношування» нирок.
Багато натрію зазвичай міститься в перероблених або пакетованих продуктах, наприклад, заморожених овочах, заправках для салатів і т. д. Краще відмовитися від напівфабрикатів і готових страв, віддаючи перевагу натуральним спеціям.
Червоне м’ясо має бути присутнім у раціоні в обмежених кількостях.
Білки тваринного походження засвоюються організмом довго, на тлі чого виникає додаткове навантаження для нирок.
Органу стає складніше ефективно виводити продукти життєдіяльності.
У разі молока головною проблемою є фосфор. Якщо його занадто багато, нирки стикаються з додатковим стресом, що позначається на їхній працездатності.
Обережніше при вже наявних проблемах з нирками слід бути у разі вживання бананів, оскільки там міститься багато калію. Останній не виводиться з крові, на тлі чого може становити небезпеку для організму. З цієї ж причини не слід зловживати апельсинами та свіжим апельсиновим соком.