Їх спільне вживання або взагалі не допоможе організму впоратися зі згубним впливом спиртовмісних напоїв, або підсилить його.
Фрукти та десерти, жирні продукти, соління, а також легкі салати є поганою закускою при вживанні алкоголю, повідомив керівник медичної онлайн-лабораторії Валерій Саванович.
Фахівці пояснили, що солодке це швидкі вуглеводи, які засвоюються в першу чергу. А алкоголь, залишаючись непереробленим, має сильніший токсичний вплив на весь організм, включаючи мозок, серце та судини. А овочі та зелень так швидко перетравлюються, що майже не знижують вплив спиртного.
Жирна їжа збільшує навантаження на ШКТ, нирки і особливо печінку, які і так працюють у посиленому режимі, намагаючись впоратися з алкоголем. При цьому солоні продукти призводять до зневоднення та провокують більше пити, що призводить до подвійного удару: більше випиваєте та одночасно зневоднюєте тканини, що стає причиною, наприклад, руйнування зубів.
"Можна виділити п'ять менш шкідливих продуктів, які підійдуть для святкового застілля. З гарячого це, наприклад, м'ясні кульки або курячі крила, які готуються без жиру, у власному соку. Салати я рекомендую ситні, але без жирної заправки", - розповів Саванович. додавши, що чудовою закускою стануть горіхи чи сири.
Перед гулянням бажано встигнути з'їсти те, що багате на білки, жири і клітковину, наприклад порцію салату олів'є або стейк з будь-якого м'яса з овочами на гарнір, щоб їжа встигла переваритися до початку веселощів.