Важливо стежити за вмістом солі у продукті.
Консервовану квасолю можна промити перед вживанням.
Профілактика раку кишківника
Дорослим людям рекомендується з'їдати 30 г клітковини щодня – її нестача підвищує ризик раку кишківника. Банку квасолі містить приблизно 16 г клітковини.
Продовження життя
Вчені довели, що раціон, багатий на клітковину, знижує ризик серцевих захворювань, діабету, інсульту – хвороб, що скорочують тривалість життя.
Клітковина дуже важлива для підтримки різноманітності кишкового мікробіома
Режими харчування, багаті на клітковину, асоціюються зі зниженням багатьох метаболічних станів, таких як діабет 2 типу та серцеві захворювання, оскільки клітковина може зв'язуватися з глюкозою та холестерином, знижуючи їх рівні в крові
Схуднення
Завдяки високому вмісту клітковини та білка квасоля продовжує почуття ситості, захищає від надто сильного відчуття голоду. При цьому в ній досить мало калорій і насичених жирів.
Зміцнення імунітету
Одним із багатьох мінералів, що містяться у квасолі, є цинк. Наш організм потребує виконання ряду функцій, також мінерал важливий для імунної системи – цинк впливає на те, як клітини організму реагують на інфекції, і може допомогти контролювати запалення.
Підтримка серця
Квасоля, крім іншого, є джерелом калію, необхідного для здійснення важливих функцій, у тому числі підтримки здоров'я нервової системи та регулювання артеріального тиску.