Лікар-імунолог та телеведучий Андрій Продеус розповів, чому потрібно обов'язково включити до раціону капусту, якщо немає протипоказань.
"Капуста містить сульфорафан - речовина, яка запобігає розвитку пухлин.
У присутності сульфорафану ракові клітини гинуть".
При цьому зазначається, що одним із найкорисніших продуктів принципом є квашена капуста.
У ній багато клітковини та харчових волокон, містяться вітамін С, вітаміни групи В, а також калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор та натрій.
Однак страждаючим від гіпертонії та захворювань, пов'язаних з порушенням сольового обміну, варто бути обережнішими з продуктом.
Крім того, від вживання квашеної капусти краще утриматися під час загострення захворювань травної системи.
Мова про гастрити, гастродуоденіти, виразкові захворювання і хвороби підшлункової залози.
"Головне питання, яке мені ставлять - як готувати цю капусту, щоб у ній залишалося якнайбільше сульфорафану.
На жаль, при нагріванні ця речовина починає руйнуватися. Ідеально взагалі не готувати, а є броколі сирим.
Може звучати незвично, але це лише капуста ", - зазначила лікарка.