Фахівець зазначив, що цей морепродукт популярний у країнах Південно-Східної Азії, де його часто використовують як доповнення до інших страв. Він не рекомендує часто вживати таку їжу.
Фармацевт Хуссейн Абде порадив не їсти солону рибу, оскільки вона провокує онкологію.
Такий морепродукт популярний у країнах Південно-Східної Азії, де його часто використовують як доповнення до інших страв або рису. Як і хот-доги, перероблене м'ясо та салямі, його відносять до канцерогенів першої категорії, - пояснив фахівець.
За словами Абде, соління риби для її консервування призводить до утворення побічних продуктів, що збільшують ймовірність ризику онкологічних захворювань. Експерт зазначив, що будь-яка солона, маринована та копчена їжа провокує розвиток раку шлунка та товстої кишки. Медик не рекомендує часто вживати таку їжу.