Якщо ти хочеш використовувати справжній гарбуз, а не консервоване пюре, спочатку потрібно його приготувати.
- 1/2 склянки жирних вершків
- 450 г гарбузового пюре
- 6 ст. л сиру рикота
- 2 ст. л. сиру пармезан
- 1/2 ч. л. сушеного розмарину
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю або шавлії
Приготування гарбуза:
1. Розріж гарбуз навпіл, а потім на чверті.
2. Дістань насіння, але не викидай — їх можна посмажити.
3. Виклади четвертинки гарбуза на деко шкіркою вниз.
4. Додай трохи води на деко і випікати при 150 градусах близько години.
5. Перевір ножем готовність гарбуза. Дай їй охолонути, і шкіра просто відокремиться від м'якоті.
6. Зніми шкірку, наріж гарбуз шматочками і подрібни в кухонному комбайні до однорідної маси.
7. Постав пюре в холодильник (живе близько 5-7 днів) або заморозь (до 1 року).
Приготування запіканки:
Збий яйця, вершки, часник, сіль віночком.
Вмішай гарбузове пюре і виклади суміш у форму для запікання (приблизно 27x16).
Виклади сир рикота на гарбузову суміш, потім посип пармезаном, розмарином, шавлією або чебрецем.
Випікай при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Якщо є бажання, можна додатково посипати пармезаном кожну порцію.
Смачного!