Серцеві напади зазвичай спричинені ішемічною хворобою серця.
Коли забиваються коронарні артерії, основні кровоносні судини, які постачають головний порожнистий фіброзно-м’язовий орган кров’ю.
Речовина, яка закорковує артерії, — це відкладення холестерину.
Навіть попри те, що органічна сполука необхідна для нормального функціонування організму, її надлишок небезпечний.
До такого небезпечного стану призводить нездорове харчування.
Вчені виділяють такі небезпечні продукти:
- Білий шоколад, іриски.
- Тістечка, пироги, пудинги, печиво
- Жирне м’ясо, сосиски, бургери, бекон.
- Олія вершкове, топлене, сало, маргарин.
- Кокосова та пальмова олії.
- Жирні молочні продукти, серед яких вершки, молоко, йогурт, сир.
Ознаки серцевого нападу: задишка, нудота, блювання, кашель, хрипи, почуття тривоги, що посилюється, запаморочення, підвищене потовиділення, біль у грудях.
За її виникнення потрібно негайно викликати швидку допомогу.