Про користь лимона лікарі кажуть постійно.
Продукт вже давно сприймається не просто як одне із джерел вітаміну C, фолієвої кислоти, антиоксидантів.
Доведено, що лимонна кислота, пройшовши всі належні їй реакції в організмі людини, залишає після себе вугільну кислоту та луг.
СО2 випаровується, а луг залишається і зміщує рН організму в лужну сторону.
Так, варто бути обережнішим, готуючи собі день у день чай з лимоном.
По-перше, цитрус підсилює властивості чаю, в результаті напій бадьорить приблизно як кава.
При цьому такий мікс негативно впливає на людей, які страждають на захворювання ШКТ.
Також лимонний сік посилює виразкову хворобу та посилює ерозійні явища.
У пацієнтів з гастроезофагеальним рефлюксом (сьогодні досить поширений діагноз, про який багато довгий час не здогадуються) після вживання лимона та напоїв з ним з'являється нудота та печія.