Він настільки жирний, що печінці доводиться працювати на зношування, щоб його переробити.
На роботу печінки та розвиток гепатиту впливає не тільки кількість випитого за все життя алкоголю, але ще й велика кількість з’їденої нездорової їжі.
Про це розповіла лікар-дієтолог Ганна Білоусова. Також експерт попередила про вплив одного продукту на здоров’я печінки.
Отже, за словами фахівця в галузі харчування, в жодному разі не можна зловживати жирною їжею, особливо салом.
Його небезпека для печінки полягає в тому, що такий продукт надмірно важкий і жирний. Щоб його переробити, найніжнішому органу доводиться працювати на зношування.
— Сало – це гіпержировий продукт. Така їжа завжди погано діє на печінку, бо саме цей орган є відповідальним за перетравлення жирів.
Після вживання сала печінка починає працювати на знос, тому якщо вона була недостатньо здорова, така їжа може спровокувати розвиток неінфекційного гепатиту, — сказала Білоусова.
Делікатес
Любителі сала ризикують потрапити на прийом до хірурга, заявила лікарка. Навіть один невеликий шматочок на день цього продукту здатний порушити роботу печінки.
Звичайно, якщо ви споживаєте його систематично, а не один раз на місяць.
Щоб бути здоровим і не завдати шкоди своєму організму, слід ставитися до сала, як до делікатесу.
За словами експерта, такий підхід допоможе утриматися від щоденного вживання жирного продукту.