Підвищений цукор у крові впливає загальне самопочуття і якщо не вживати жодних заходів, можна спровокувати серйозні ускладнення. Людям з діабетом, які мають схильність до захворювання, рекомендують переглянути свій раціон.
Дослідники з’ясували, що швидко знизити рівень цукру в крові можна за допомогою мигдалю. Такі висновки зробили вчені завдяки експерименту, в якому брали участь 100 мешканців Нової Зеландії.
Добровольці з’їдали щодня щонайменше 42,5 г сирого мигдалю чи солодкого печива, частку обох закусок припадало 10 % загального споживання калорій. У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години — горіхи чи печиво.
Показники рівня глюкози у крові вимірювалися перед їжею, потім через 15 чи 30 хвилин після їди. Дослідження показало, що цукор був значно нижчим у добровольців, які вживали мигдаль.
До речі, цей вид горіха багатий на вітаміни А, С, Е, групи В, а також кальцій, калій, марганець, цинк, залізо і цінні амінокислоти.