Багато людей стикалися з ситуацією, коли після вживання великої кількості їжі їм все одно хочеться їсти. Дієтолог Світлана Павліченко назвала продукти, які здатні спровокувати залежність від їжі.
У смаженій картоплі та бургерах міститься багато солі, але в людини не виникає залежність до неї.
При необхідності можна відмовитися від продуктів із цим харчовим елементом, що дуже позитивно для організму. Наприклад, раніше проведена британською владою кампанія зі зниження споживання населенням солі на 30% призвела до зменшення появи випадків інсульту на 40%.
Чимало рафінованих вуглеводів зосереджено у печиві, піці та чіпсах. Світлана Павличенко заявила, що додавання цукру збільшує перевагу людей при виборі їжі з більшим вмістом жиру.
Значний одночасний вміст цукру, так і жирів краще стимулює розвиток переїдання і звикання, ніж просто жир.
За словами вчених, цей елемент впливає на зростання привабливості фаст-фуду, але це не той компонент, через який виникає звикання.
Сюди відносять кофеїн і той самий цукор. Перший має критерії, що належать до наркотиків: у людини виникає залежність та бажання збільшувати дозу. Якщо ж люди відмовляються одночасно від цукру, то починають відчувати дратівливість і тривожність.
Раніше проведені досліди на тваринах показали, що у них у разі активного вживання цього продукту знижувалася активність опіоїдних та дофамінових рецепторів. Цукор призводить до підвищеної тяги до інших викликаючих залежність елементів і до переїдання.