Вранці, після новорічного святкування, багато людей відчувають тяжкість та дискомфорт у шлунку.
Все це через велику кількість жирної, гострої їжі та алкоголю.
Тому редакція FoodOboz підготувала підбірку з трьох дуже простих страв, які варто приготувати на сніданок, щоб позбавити себе неприємних відчуттів.
Вівсяномлинець з червоною рибою та крем-сиром. Ідея приготування опублікована на сторінці фудблогерки Віти Ярош (vita.yarosh) в Instagram.
Інгредієнти для млинця:
- 25 г плющеної вівсянки ( можна збільшити на 10-15 г)
- 5 г чіа
Відео дня
- 1 яйце
- 60 г молока
Інгредієнти для начинки:
- 1 ст.л з гіркою вершкового сиру
- 2 ст.л з верхом приготованої подрібненої червоної риби
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти для млинця кладемо в чашу занурювального блендера і дуже добре збиваємо.
2. Одразу ж виливаємо на суху розігріту сковорідку.
3. Смажимо на маленькому вогні під кришкою з обох боків.
4. Змащуємо млинець вершковим сиром, викладаємо рибу і скручуємо в рулет.
Проста ідея приготування наваристого курячого бульйону опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком cooking_by_yuliya в Instagram.
Інгредієнти:
- курочка (будь-яка частина)
- морква
- цибуля
- часник
- зелень
- вермішель
Спосіб приготування:
1. Якшо ви берете якусь частину курки, не філе, то спочатку треба обварити курочку в одній воді, а потім закип‘ятити іншу, чисту воду і вже туди помістити знову м’ясо. Якшо ви берете філе, то одразу можна варити в 1 воді.
2. Додаємо зелень, перець, сіль, моркву, цибулю та часник
3. І все варимо на маленькому вогні (за рахунок цього бульйон буде чистий) доки не звариться м’ясо.
4. Якщо буде пінка, то обов‘язково збираємо її.
5. Вермішель відварюємо окремо і подаємо порційно в тарілочки, заливаючи бульйоном. Можна додати перепелині яйця та зелень.
Легкий овочевий салат без майонезу. Ідея приготування опублікована на кулінарній сторінці фудблогерки Валерії Недоходи з ніком smak_zdorovya в Instagram.
Інгредієнти:
- оливки – 90 г (1 банка)
- огірок – 130 г
- перець – 110 г
- помідори – 260 г
- сир фета – 185 г
Інгредієнти для заправки:
- гірчиця – 10 г (1 ч.л.)
- соєвий соус – 20 г (4 ч.л.)
- мед – 10 г (1 ч.л.)
- оливкова олія – 10 г (3 ч.л.)
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо сир та овочі на великі шматочки.
2. В окремій мисці перемішуємо інгредієнти для заправки.
3. В місткість до овочів додаємо заправку і все добре перемішуємо.