В насінні соняшника міститься багато жирних кислот Омега-6.
На відміну від лікувальних Омега-3, Омега-6 посилюють запалення в організмі і за законом підлості першими засвоюються.
Якщо в черзі стоять шкідливі Омега-6 і корисні Омега-3, ресурси спочатку будуть витрачені на Омега-6.
Крім того, смажене насіння є джерелом кінцевих продуктів глікування (КПГ) – одних із головних факторів старіння.
Тим, хто не може обійтися без продукту, краще купувати насіння сирим, самостійно мити, а потім підсушувати в духовці чи мікрохвильовій печі.
До речі, стоматологи навіть можуть розрізняти любителів насіння за особливими щербинками. Причому справа не обмежується маленькими сколами, найчастіше тріщини йдуть по всьому зубу.