Є кілька простих та безпечних способів, які допоможуть розріджувати кров. У перспективі це знизить навантаження на серцево-судинну систему, зменшить ризик виникнення тромбів та покращить стан організму загалом.
Насамперед рекомендується виключити продукти, через які кров стає густішою.
Густа кров – це тривожний симптом, який є наслідком деяких порушень в організмі, а також вважається провісником деяких захворювань, наголосив лікар-токсиколог, професор Михайло Кутушов.
Фахівець пояснив, чому варто прибрати цукор, хоч би на якийсь час.
"Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу", - попередив лікар.
Крім того, у списку заборонених продуктів - копчене та консерви. Варто обережніше з вживанням картоплі, бананів.
Рекомендується зробити акцент (тобто частіше використовувати у стравах) на продуктах, в яких присутні антикоагулянти. Це імбир, цибуля, часник, насіння соняшнику та гарбуза, сік алое, буряк, ягоди (будь-які), гранат, лимон та апельсин.
Особлива розмова – водний режим. Втім, і тут усе досить просто. Оптимально пити вранці до їди теплу воду (або кімнатної температури). Така рідина "допомагає розріджувати кров, зменшити концентрацію токсинів у крові". Вживання холодної та холодної води небажано. Це погано позначається на травленні, оскільки може призвести до тимчасового блокування вироблення ферментів і шлункового соку.