Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова розповіла про продукти, які можуть призвести до загибелі клітин підшлункової залози та накопичення зайвої жирової тканини.
За словами лікаря, дуже небезпечним є зловживання солодкою або калорійною їжею.
«У жировій тканині неминуче виникає системне запалення з оксидативним стресом, на тлі якого розвивається інсулінорезистентність і гинуть клітини підшлункової залози (не тільки вони), які виробляють інсулін», — пояснила Павлова.
Крім того, фахівець зазначила, що прийом їжі повинен здійснюватися не раніше ніж за три години від попереднього і не пізніше як за п’ять годин. При цьому ендокринолог підкреслила, що «голодати довше за п’ять годин точно не варто», інакше починає активуватися ліпопротеїнліпаза (ЛПЛ).
«Вона, як сторожовий пес, відстежує рівень поживних речовин, і якщо вони регулярно і довго не надходять, то ЛПЛ підвищує свою активність у жировій тканині. І починається формування жирових запасів», – попередила експерт.