Як можна використовувати їжу для поліпшення здоров’я очей.
На здоров’я очей впливає безліч різних факторів, починаючи від способу життя і віку, закінчуючи різними захворюваннями. Королівський Національний інститут сліпих (Royal National Institute of Blind People, RNIB) дав кілька порад про те, як можна використовувати їжу для поліпшення здоров’я очей.
Згідно з деякими дослідженнями, здорове харчування може знизити ризик розвитку захворювань очей, хоча цей зв’язок не так сильна, як, наприклад, у випадку з хворобами серця, йдеться на сайті організації. “Тим не менш, здорова збалансована дієта, багата фруктами і овочами, може допомогти зберегти ваші очі настільки здоровими, наскільки це можливо”, – додають фахівці.
Необхідні поживні речовини може дати раціон харчування, заснований на продуктах, багатих білком, таких як м’ясо, Риба і бобові, молочних продуктах і не дуже великій кількості жиру. У той же час неправильне харчування, яке призводить до збільшення ваги, шкідливо для здоров’я очей.
Серед продуктів, найбільш корисних для здоров’я очей, Kraff Eye Institute виділив:
- жирна риба;
- горіхи (особливо мигдаль і фундук);
- цитрусові (лимон, лайм,грейпфрут і апельсин);
- листова зелень;
- яйця;
- яловичина;
- бобові (особливо сочевиця).