Незалежно від того, який хліб ви виберете, усі вони будуть із високим вмістом вуглеводів. Експерти попереджають, що різниця полягає в тому, що білий хліб викликає жир на животі.
“Хліб за визначенням є їжею з високим вмістом вуглеводів, але це не означає, що всі види хліба сприяють зростанню жиру на животі”, – сказала порталу SheFinds.com Ліза Річардс, сертифікований дієтолог і творець дієти Candida, пише woman24.
“Хліб, приготований з рафінованих вуглеводів і підданий глибокій обробці, такий як білий хліб, швидко засвоюється організмом і легко відкладається у вигляді жиру, особливо жиру на животі”, – сказала вона.
«Одна скибочка містить близько 80 калорій і 15 грамів вуглеводів із білого борошна, яке є формою простих вуглеводів», — сказала доктор Емі Лі, сертифікований лікар у галузі внутрішніх хвороб та лікувального харчування.
«Біле борошно містить глютен та інші додані консерванти. Добре відомо, що глютен викликає здуття живота і дискомфорт у шлунково-кишковому тракті у деяких людей, які страждають на непереносимість глютена», — пояснює доктор Лі.
«При приготуванні бутерброду вибирайте цільнозерновий хліб, а не білий хліб, виготовлений з рафінованих вуглеводів», — радить Ліза.