Калорійності насіння можуть позаздрити навіть жирні продукти.
Як пояснила лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова, обсмажене насіння більше, ніж наполовину складається з жирів, що робить джерелом канцерогенів.
Занадто сильне захоплення таким продуктом здатне призвести до різних патологій внутрішніх органів та порушити процеси травної системи.
За словами фахівця, за своєю калорійністю невелика жменька насіння рівноцінна щільному обіду, що, природно, може провокувати неконтрольований набір ваги, що веде до ожиріння.
Особливо ризикують люди, які зловживають цим продуктом, а також люди, і так схильні до повноти.
Тому про калорійність насіння потрібно завжди пам’ятати. На думку лікаря, «стеля» їх вживання – двадцять п’ять – тридцять грамів на день. А ще краще вживати цей продукт у сирому вигляді.