Включення до раціону харчування певних продуктів сприяє боротьбі з хронічними запальними процесами, що актуально з віком.
З одного боку, гостре запалення – показник нормальної роботи імунітету. Інша справа, коли мова заходить про хронічний процес, який з віком може призвести до хвороб серця, раку, тяжких захворювань нижніх дихальних шляхів, артриту, хвороби Альцгеймера та інсульту. Але ви можете за допомогою харчування мінімізувати запальний процес.
Гриби шиїтаке. Здебільшого ростуть у Японії. Є одним з кращих джерел селену, важливого мінералу, що має потужну антиоксидантну та протизапальну дію. У них багато полісахаридів, які сприяють зняттю запалення та допомагають підтримати імунітет.
Цибуля. Містить кілька типів антиоксидантів, у тому числі кверцетин – антиоксидантна сполука, яка має потужні протизапальні властивості та корисна для серця, сприяє зниженню артеріального тиску.
Тофу. Соєві продукти багаті на рослинні сполуки, відомі як ізофлавони, які, як підтверджують дослідження, мають протизапальний ефект. Крім того, завдяки добре збалансованому амінокислотному профілю тофу є відмінним джерелом повноцінного рослинного білка
Пророслі зерна. Забезпечують додатковий протизапальний ефект. Порівняно зі стандартними зерновими продуктами, у процесі пророщування збільшується кількість антиоксидантів, таких як флавоноїди – на цілих 200 відсотків! Стає більше таких протизапальних поживних речовин, як вітамін С та марганець, необхідні для підживлення організму.