Як відомо, за високого цукру необхідно регулярно стежити за його рівнем у крові, контролювати підйоми.
У деяких випадках підвищення попереджає про небезпечний для життя стан.
Так, вимагає звернення до фахівця стан, коли людина і натомість незрозумілого почуття спраги, нудоти скаржиться на постійну сонливість, дезорієнтацію, до втрати свідомості.
Такий стан класифікують як «потенційно небезпечний для життя і який потребує невідкладної допомоги», тому не варто тягнути з лікуванням, наголошують медики.
Раніше терапевт, гастроентеролог, дієтолог Олена Краснопєєва пояснила, що при діабеті основне правило — не просто відмова від цукру та вуглеводів, які легко засвоюються.
Важливо також обмежити жири тваринного походження.
Тому в раціоні необхідно звести до мінімуму такі страви як наваристі м’ясні і жирні бульйони, молочні супи з локшиною, копченості, консерви з м’яса, жирні сорти м’яса.