Згідно з легендою, в стародавньому Китаї тільки імператорам дозволялося їсти чорний рис, який солодший коричневого і має жувальну текстуру. Простому народу було заборонено вирощувати або їсти такий рис.
Сьогодні чорний рис не заборонений, і знайти його можна не тільки в Китаї, але і на полицях звичних магазинів.
Каша з цієї крупи на сніданок зробить початок дня більш здоровим і зарядить необхідною енергією.
Чорний рис має безліч корисних властивостей для організму людини і є хорошим джерелом клітковини.
Ця крупа має антиоксидантні та протизапальні властивості. Високий вміст в чорному рисі таких речовин, як антоціани, робить її особливо цінною.
Для серцево-судинної системи
Дослідження показало, що екстракт чорного рису може надавати кардіозахисну дію на пацієнтів з ішемічною хворобою серця, пригнічуючи запальні чинники.
Проти окисного стресу
Вчені з’ясували, що багатий антоціаном екстракт тайського чорного рису знижує рівень окисного стресу.
Це, своєю чергою, дозволяє знизити ризик багатьох небезпечних захворювань, в тому числі раку.
Для нирок і печінки
Вчені також вважають, що чорний рис захищає печінку і нирки від пошкоджень за рахунок своїх протизапальних і антиоксидантних властивостей.