U-News » press release » Від чого залежить швидкість завантаження сайту?
Всі новини

Від чого залежить швидкість завантаження сайту?

 

З огляду на цінність часу в житті людини такий параметр, як швидкість завантаження сайту, для відвідувача має дуже важливе значення. Про важливість даного параметра говорять і фахівці, які розробляють багатосторінники або курирують ресурс, що містить безліч інформації щодо товарів та послуг.

Розуміють важливість швидкості відгуку на запит користувача та власники сайтів, які вдаються до послуг фахівців, які знають все про ресурси, Інтернет та їхню взаємодію. Інтерес цей продиктований виключно фінансовою складовою, адже грамотно використовуючи інструменти, що відповідають за оптимізацію та спрямовані на зменшення інтервалу часу очікування відгуку, власникам сайту вдається значною мірою підвищити дохід та обороти. Багато в чому період, за який відбувається обробка інформації та взаємозв'язок із клієнтом, залежить від правильності підбору хостингу

Швидкість відповіді сервера та фактори, що впливають на неї

Швидкість завантаження контенту зовсім не абстрактне поняття. Цей критерій можна виміряти за допомогою кількох показників, у переліку яких значиться час:

  1. Безпосередній відгук сервера. За цей період відбувається завантаження першого байта інформації. На даному етапі вважається, що відповідь сайту отримана. Часом, достатнім для відгуку, є частки однієї секунди.
  2. На відображення сторінки. На даному етапі отримана інформація із сервера починає завантаження. Відвідувач ресурсу може побачити контури сторінок та порожні «віконця» блоків, у яких відображатиметься інформація. На екрані пристрою клієнта з'являться інтерактивні елементи та блоки, які дозволять керувати вмістом.
  3. Завантаження основного контенту. На даному етапі відвідувач не тільки бачить весь вміст, але вже має можливість керувати ним за допомогою стандартних дій. Сторінка вважається повністю завантаженою тоді, коли на екрані гаджета відображаються всі елементи, включаючи зображення, навігаційні кнопки та текстовий контент з активними посиланнями.

Швидкість отримання відповіді від інтернет-сервера прямо залежить від часу затримки між основними подіями: надсиланням сигналу користувачем та отриманням цього сигналу назад від шуканого сайту.

Значення параметра обчислюється в мілісекундах, що сприйняття людини непомітно. При перевищенні часу відгуку користувачі відзначають так зване зависання сайтів, що є наслідком нестабільності обміну інформацією між веб-серверами та компонентами, що беруть участь у процедурі.

У більшості випадків на швидкість відповіді сервера впливає віддаленість сервера. Але багато залежить і від налаштувань, які використовуються в роботі пристрою. Оптимізація процесу проводиться із застосуванням технології CDN, що є мережною інфраструктурою, що забезпечує максимально швидке перерозподіл сигналу між комп'ютером відвідувача і кінцевим сервером, який здійснює підтримку шуканого сайту.

Розташування CDN серверів дозволяє створити єдину мережну структуру, яка дозволить скоротити період обміну даними. CDN-хостинг користувачам надає провайдер. Content Delivery Network дозволяє кешувати як частину контенту, доступ до якої повинен бути забезпечений користувачеві практично миттєво, так і сторінки. Саме це дозволяє скоротити до мінімуму час очікування відгуку при запиті доступу до нього за допомогою набору адреси в браузері.

Використання кешуючих CDN-серверів виправдане у разі широкої аудиторії охоплення. При умовному запиті, що виходить з півдня країни на сервер, розташований на сході, запит користувача надійде не на основний сервер, а систему, яка перенаправить дані на сайт в регіоні знаходження ресурсу. Саме це дозволяє значно зменшити шлях та скоротити час на відгук шуканого ресурсу.

Про підвищення швидкості завантаження сайтом та методики

Побачити  роботу та оцінити важливість CDN користувач може при перегляді інформації, що зберігаються на серверах поза країною. При цьому власник інформації має право вибирати пріоритетність контенту, що важливо при постійному оновленні.

Крім того, на швидкість відгуку єдиної системи впливають такі параметри, як вибір браузера та:

  • кількості та якості зображень, а також вбудованих елементів;
  • типу та технічні можливості системи управління сайтом;
  • технічна складність самого сайту;
  • HTML-верстки;
  • типу хостингу;
  • технічні можливості сервера;
  • фізична відстань від користувача до дата-центру.

 Поряд з цим на швидкість обробки вихідної інформації від клієнта, що використовує пошукову систему (чи то Google або будь-який інший варіант), на швидкість відповіді сервера вельми вагоме значення надають факти користувача ри. На ці критерії власник сайту вплинути не здатний, адже це вид та технічні характеристики пристрою, з якого здійснюється запит, а також швидкість та якість інтернет-з'єднання.

Замислитися над прискоренням сайту потрібно у разі збільшення чисельності інформації, яка включає не лише текстовий контент, а й зображення або відеоролики, що дозволяють зацікавити потенційного покупця. Поряд із цим завдання оптимізації інтернет-ресурсу мають стояти перед клієнтами, які хочуть залучити на свій сайт якомога більше покупців чи замовників.

Варто також розуміти, що системи пошуку так само як і фізичні користувачі віддають перевагу у видачі ресурсів, які мають високу швидкість обміну даними. У тому випадку, коли чисельність звернень до ресурсу зростає і залишається високою протягом певного часового інтервалу, повільний сайт значно збільшує ризик зупинення роботи. Виною тому стає неможливість сервера швидко та якісно обробляти вхідні запити та своєчасно надсилати відповідь на них.

Крім втрати доходу, власники ресурсів ризикують отримати штрафні бали, які надалі вплинуть на прибутковість сайту. Надмірна активність також може стати причиною втрати частини клієнтів та очікуваного прибутку від використання ресурсу. У зоні підвищеного ризику найчастіше знаходяться інтернет-магазини.

Варто зазначити, що у ряді випадків немає потреби у прискоренні. Важливо розуміти, що не варто докладати зусиль, заради виведення в топ непопулярних сторінок, які не запитуються з пошуку, або задля забезпечення швидкого з'єднання для користувачів, які мають старі гаджети чи нестабільний інтернет.

Також не варто оптимізувати завантаження у разі використання ненадійного хостингу або наявності тарифних обмежень виділеного сервера. Оптимізувати сайт у такому разі марно. І єдиним рішенням насущної проблеми є пошук більш відповідного сервера або покупка тарифу з великим пакетом опцій.

Коли всі найважливіші показники зростають – конверсія та продажу в нормі, сайт як і раніше в топі видачі. Якщо реальних погіршень немає, швидкість можна залишити в межах «добре, але можна краще».

У переліку методів та найпростіших способів збільшення швидкості завантаження ресурсу зазначають

  • стиснення даних;
  • кешування;
  • спрощення jаvascript;
  • застосування файлів CSS та CDN.

Стиск даних дозволяє скоротити використання корисного простору. Тоді як кешування є чудовим способом забезпечення швидкого доступу до сайту для користувачів, які вже зверталися на ресурс.

Стискання даних, що знаходяться на сторінці, здійснюється за допомогою технологій zip або gzip. Такий підхід, окрім покращення роботи сайту, дозволить власнику також заощаджувати кошти на оплату хостингу. Кешування передбачає створення образів у браузері клієнта після першого відвідування. Завдяки цьому інструменту об'ємні елементи сторінок збережуться у пам'яті і надалі зможуть провантажитись набагато швидше.

У процесі спрощення jаvascript користувач здійснює коригування інформації, що міститься в коді сторінки. Для оптимізації можна застосувати готові інструменти, які зроблять роботу самостійно. На користь збільшення швидкості завантаження наявного контенту використовують CDN-мережі доставки. Завдяки застосуванню цієї функції вдається запитати дані сайту з найближчого до користувача сховища, чим значно зменшити час на обмін запитами.

Способи та ресурси для перевірки швидкості завантаження сайту

Для перевірки швидкості завантаження сайту власники можуть використовувати різні інструменти (наприклад, Google Analytics) або спеціальні SEO-сервіси.

Максимально швидко перевірити швидкодію всіх сторінок можна за допомогою ресурсів, що застосовуються для перевірки швидкості завантаження, серед яких:

  • https://analytics.google.com/;
  • https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/;
  • https://gtmetrix.com/.

Також довірити перевірку можна сервісу https://tools.pingdom.com/ або https://www.webpagetest.org/.

Слід також зазначити, що для проведення аналізу швидкості відгуку системи на запит користувача, який надіслано на сайт, що містить каталоги або інтернет-магазин, необхідний періодичний контроль, здатний забезпечити правильні налаштування.

Послуги фахівців в Україні готова надати компанія Tuthost, яка має власну апаратну базу, що дозволяє забезпечити високу швидкість роботи дискової підсистеми. Перевагою співпраці з компанією є цілодобова техпідтримка та мінімальні ціни на оренду серверів та інші пакети популярних послуг.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 355
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
16 856
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
14 888
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 989
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 702
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 546
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 000
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 742
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 006
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 582
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 163
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 564
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 121
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...