Ця спеція надасть страві неповторний аромат і цілющу дію
Лавровий лист дуже корисний. Він містить ефірні олії, які покращують травлення та знижують ймовірність здуття живота. Антиоксиданти, що містяться в ньому, допомагають захистити клітини від вільних радикалів. Це зміцнює імунітет і не допускає розвиток пухлин, пише МедПравда.
Ще одна неоціненна речовина лаврового листка, кумарин, розширює кровоносні судини та покращує кровообіг.
Крім цього, у лавровому листі є ліналоол. Він є натуральним заспокійливим засобом, що покращує настрій.
Також лавровий лист, завдяки вмісту евкаліптолу, має антибактеріальні властивості та допомагає не допустити розвиток інфекцій.
Важливо пам'ятати, що лавровий лист може спричинити побічні ефекти, тому вживати його треба помірно.