U-News » Авто-мото » Назвали двигуни, з якими автомобілі можуть відходити 500 000 км без капремонту
Всі новини

Назвали двигуни, з якими автомобілі можуть відходити 500 000 км без капремонту

 Моторів-мільйонників уже нема. Із цим просто треба змиритися. Але й сьогодні є досить ресурсні силові агрегати, які можуть пройти півмільйона кілометрів без капремонту. 

Як правило, це досить старі та технічно прості двигуни з невеликою за сучасними мірками віддачею. Тим не менш, вони надійні та їх все ще можна зустріти під капотами сучасних автівок. Про них розповіло видання Avtosota.

К7М

Почнемо з усім відомого реношного 8-клапанного двигуна об’ємом 1,6 літра – К7М. Своїм корінням він сягає середини 1990-х, а якщо копнути глибше, то мало не в 1980-тих. Він дуже простий і надійний, ламатися там буквально нема чому.

Ступінь стиснення всього 9,5-9,7, легко перетравлює дев’яносто другий бензин і видає від 75 до 90 к. с. Через свою простоту і невеликий ККД двигун досить ненажерливий. До цього дня він є базовим для бюджетних машин на українському ринку: Renault (Dacia) Logan, Renault Sandero.

К4М

Вцілому, це той самий К7М, тільки модифікований і покращений. Він уже 16-клапанний, має гідрокомпенсатори, він менш вібронавантажений. Видає 90-133 к. с. Він зберіг свою приголомшливу надійність, ремонтопридатність, дешевизну та ресурсність.

Півмільйона кілометрів для нього – не проблема. До цього дня ці двигуни ставляться на безліч моделей альянсу Рено-Ніссан: Renault Logan, Renault Sandero, Renault Duster, Nissan Almera, Nissan Terrano.

TU5JP4 (EC5)

Один із найнадійніших французьких бензинових моторів. Друга назва NFU. Він не такий старий, його почали випускати лише в 2000 році, він видає від 90 до 115 к. с. Ступінь стиснення 10,5-11, не пристосований до 92-го бензину, але переварити його може.

Раніше цей мотор встановлювався практично на весь модельний ряд Пежо-Сітроєна В-і С-класів, але потім на зміну йому прийшов невдалий мотор серії Prince (EP6), а TU5 відправили на пенсію. Однак невдовзі мотор реабілітували через технічну провальність нового. Зараз модифікації TU5 можна зустріти на Пежо 408 та Сітроен С4 седан.

F4R

Це древній 2,0-літровий мотор, який отримав в Україні широке поширення в першу чергу завдяки Дастеру, Террано і Каптюру. Свою історію він веде ще з 1980-х і ставиться насправді тільки на машини для країн третього світу. Він надійний, дешевий, ремонтопридатний, видає 135-143 к. с., але від 92-го бензину йому стає погано.

2.0-літровий двигун Mitsubishi. Такий самий трохи модифікований двигун є у Hyundai-Kia. Двигун видає від 140 до 165 к. с. Виробник заявляє ресурс у 300 000 км, але за фактом при належному догляді вони легко ходять по півмільйона і більше. 

Мотор чудово знайомий нам по безлічі моделей, які вже зняті з виробництва (Hyundai Sonata, Mitsubishi Lancer, Great Wall Hover та інші), і які випускаються до цього дня: Mitsubishi ASX, Eclipse Cross, Mitsubishi Outlander, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Optima.

G4KE/4B12

2,4-літровий двигун Hyundai, який є копією японського двигуна Mitsubishi 4B12. У нашій країні добре відомий завдяки моделям Mitsubishi Outlander, Kia Sportage, Optima, Sorento, Hyundai Sonata та багатьом іншим моделям, що вже зняті з виробництва. Видає від 160 до 190 к. с.

2AR-FE

2.5-літровий мотор Тойота, який видає від 169 до 181 к. с. Чимало прикладів того, як ці двигуни пробігали по півмільйона кілометрів до капремонту. В Україні цей двигун найчастіше зустрічається на Toyota Camry, Rav4, Alphard, Lexus ES.

2GR-FE

Великий 3,5-літровий мотор Тойота. Зазвичай на великі машини ставлять наворочені турбодвигуни, але цей досить простий за мірками класу атмосферників та живіший за всіх живих, встановлюється на низку моделей передньо-, задньо-і повнопривідних. Віддача в залежності від модифікації від 249 до 296 к. с. (336-353 Нм). Українцям цей двигун знайомий з Toyota Camry, Highlander, Lexus ES, RX. Мотор дуже надійний, є безліч прикладів пробігів 500+ тисяч кілометрів.

VQ37VHR

Ще один японський двигун цього разу від Ніссан. 3,7-літровий V6. В Україні він відомий в основному по машинах Infiniti Q50, Q60, QX60 та QX70 (у деяких машинах його 3,5-літрова версія). У Японії, наприклад, цей двигун стоїть на спорткупе Nissan 370Z. Двигун справді добртний.

У нього немає серйозних проблем з надійністю, на нього є величезна кількість тюнінг-китів і для атмосферника він має дуже гарну потужність від 325 до 355 к. с. (360-375 Нм). Ресурс до капремонту дуже залежить від стилю водіння та догляду. Якщо надто тиснути на педаль акселератора і заправлятися «лівим» бензином, через каталізатори, що зруйнувалися, до 300 000 км з’являються подряпини в циліндрах. Якщо кермувати акуратно і заправлятися гарним паливом, то мотор легко ходить 500 тисяч кілометрів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 569
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 093
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
15 354
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 213
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
14 206
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 139
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 891
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 186
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
9 596
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 742
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 302
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 743
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 200
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
4 речі, які не можна залишати на передньому або задньому сидінні автомобіля
0
Мама-красуня, а батько — фанат Трампа: як виглядали в молодості батьки зірки Леді Гаги
0
Друзі Бреда Пітта розповіли, що спільного він має зі своєю новою нареченою
0
Демі Мур здійснила рідкісний вихід із трьома доньками від Брюса Вілліса
0
РФ знала про загрозу вторгнення до Курської області: чому в Кремлі нічого не вдіяли
0
Відома українська акторка вперше розсекретила новий роман і відреагувала на чутки про вагітність
0
Олександр Будько: як герой шоу "Холостяк" долав втому та виклики на шляху до кохання
0
Краще залишити на весну. Сім фруктових дерев, які не переживуть зиму: що не можна саджати восени
0
Агрономи поділилися хитрістю, як опалі яблука перетворити на цінне добриво для грядок
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...