Вживання маринованих овочів може призвести до підвищеної кислотності шлунка, захворювання сечостатевої системи та проблем із суглобами, розповіла нутриціолог.
За її словами, квашені продукти активно стимулюють виділення шлункового соку, що є корисним для людей зі зниженою кислотністю. Також маринована їжа може призвести до загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Крім того, підвищений вміст солі в такій їжі стає причиною затримки рідини в організмі та призводить до появи набряків.
Мариновані та ферментовані овочі для організму людини зараз швидше потреба. У процесі такої обробки продукту виділяється підвищена кількість лактобактерій, які витісняють патогенні мікроорганізми, налагоджують травлення, зміцнюють імунітет, – наголосила лікар.