U-News » Про все » Несподіване м’ясо, яке можна їсти після того, як воно запліснявіє
Всі новини

Несподіване м’ясо, яке можна їсти після того, як воно запліснявіє

Пора почати запасатися цим продуктом!

Цвіль – у буквальному сенсі слова – це щось більше, ніж здається на перший погляд. Ті нечіткі плями зеленого, сірого або білого кольору, які ви бачите на напівз’їденому буханці хліба, про який ви забули в коморі, можуть проникати глибоко під поверхню продуктів.

Хоча не вся пліснява становить небезпеку для здоров’я людини, деякі види плісняви можуть виділяти токсини, що спричиняють захворювання. Інші провокують алергічні реакції або призводять до утруднення дихання. З цієї причини багато хто з нас знає, що за першої ж появи цвілі всі продукти слід викинути. Хоча це і непогана рекомендація, але з цього правила можуть бути винятки. Про один із них і хоче розповісти WomanEL.

Яке м’ясо не можна, а яке можна їсти з цвіллю

Наявність цвілі на продуктах не завжди є сигналом небезпеки. Навпаки, пліснява є ключовим інгредієнтом деяких улюблених продуктів, таких як брі або блакитний сир Горгонзола. Однак коли йдеться про м’ясо, пліснява, як правило, не є хорошою ознакою.

М’ясо з високим вмістом вологи, таке як бекон, хот-доги та обіднє м’ясо, схильне до ризику бактеріального зараження, коли воно починає пліснявіти, і тому його слід завжди викидати. Те ж саме стосується і залишків їжі. Будь-яке готове м’ясо або птиця, що зберігалися в холодильнику і почали пліснявіти, мають бути викинуті.

Виняток становлять тверді салямі та окости сухого копчення. Біла поверхнева цвіль може бути виявлена на різних видах східноєвропейської, італійської та сан-франциської салямі.

Шкоди від вживання цих продуктів у їжу немає, якщо в них не присутні інші види цвілі. Поверхнева цвіль також вважається нормою для сільських окостів сухого копчення. Оскільки і твердий салямі, і шинка сухого копчення є продуктами, придатними для тривалого зберігання, поверхнева цвіль не є чимось незвичайним. Незважаючи на те, що вона безпечна для вживання в їжу, перед приготуванням рекомендується очистити її від цвілі.

Як цвіль допомагає захистити ці м’ясні копченості

Біла цвіль, що трапляється на зовнішньому шарі цих видів м’яса, насправді служить важливій меті. Вона з’являється не випадково – це частина виробничого процесу. Ця доброякісна цвіль додається на зовнішню поверхню м’яса] з двох причин. Вона сприяє його в’яленню і забезпечує захисний шар, що оберігає салямі від бактерій. Кулінарні експерти з денверської делікатесної крамниці il porcellino salumi, відзначеної нагородами, пояснюють, що покриття з плісняви може надати любителям салямі додаткового яскраво вираженого смаку.

Хоча ці тверді сорти копченого м’яса, можливо, і не схильні до утворення цвілі, ми знаємо, що це стосується не всіх видів м’яса. Тому, якщо ви помітили появу плісняви на інших видах м’яса, птиці або інших продуктах харчування, загорніть їх у пластик або папір і викиньте у сміття. Огляньте сусідні продукти, щоб переконатися, що вони також не були заражені, і продезінфікуйте місце, де було виявлено цвіль. І ще. Не нюхайте запліснявілі продукти, оскільки вдихання цвілі може спричинити проблеми з диханням.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 306
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
14 942
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 921
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
13 529
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 493
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
12 147
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 978
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 703
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 981
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 550
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 118
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 521
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 097
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...