Кавуновий сезон розпочинається і головна літня ягода щодня може бути на столі.
Кавуновий сезон розпочинається і головна літня ягода щодня може бути на столі. Смачна, освіжаюча і корисна, вона підходить для раціону на кожен день і для святкового частування. Щоб "адаптувати" смугастий плід для повсякденного та урочистого меню, можна використовувати різні способи нарізки. Informator.ua пропонує п'ять оригінальних та простих технік, які сподобаються вам та порадують ваших близьких та гостей.
1 спосіб - для акуратної їди
Підготуйте до роботи великий кавун, дошку та довгий ніж. Розрізаєте ножем кавун на 2 рівні половини. Потім перевертаєте половинки кавуна зрізом униз та нарізаєте кавун на вертикальні часточки шириною близько 3-4 см. Потім ріжемо на горизонтальні частини і виходить, що ви кавун поділяєте на квадратні кубики. Та на цьому нарізка кавуна на шматки закінчена. Вийшли акуратні, трохи трикутні часточки, зручні для вживання.
2 спосіб - коли багато гостей
Коли до вас приходять гості, не надто зручно подавати плід зі шкіркою. Це в родинному колі можна ласувати ягодою, поїдаючи м'якоть з кірки. Гостям краще запропонувати кавун очищеним. Його можна наколювати на вилку чи шпажку.
- Видаліть верхівки.
- Розріжте кавун уздовж на дві половинки.
- Покладіть половину зрізом і розріжте знову на дві частини.
- Переверніть одну чверть шкіркою вниз і довгим, краще вигнутим ножем, акуратно відокреміть м'якоть від кірки.
- Наріжте на шматочки завтовшки до півтора сантиметра.
- Залиште шматочки на кірці, яка виконуватиме функцію декоративного підносу. І гарно, і зручно.
3 спосіб - кульки
Ложка для морозива допоможе креативно нарізати кавун для гостей. Розріжте навпіл плід і проведіть ложкою так, як із морозивом. У вас будуть ідеальні кульки, які можна помістити в шкірку замість тарілки.
4 спосіб - для салату
Кавун можна використовувати як інгредієнт фруктового салату чи фруктового шашлику. В цьому випадку його зручно нарізати кубиками.
- Розрізати кавун упоперек і видалити верхівку, покласти зрізом донизу.
- Відрізати кірку зверху донизу, захоплюючи м'якоть.
- Нарізати куб, що вийшов, на дрібні кубики.
При цьому варіанті нарізки на кірках залишається багато м'якоті, але він швидкий та зручний, а кубики для салату виходять однакової форми та розміру.
5 спосіб – як торт
Якщо нарізати кавун як торт, шматочки будуть не дуже широкими і буде зручно його тримати.
- Відрізати верхівки.
- Розрізати кавун впоперек.
- Покласти половину на дошку зрізом униз.
- Розрізати навпіл, а потім на однакові шматки кожну частину.
Нарізання кавуна - окреме полотно для творчості. Форма шматочків ягоди повністю залежить від вашої фантазії.