Родзинки позитивно впливають на здоров’я людини. Зокрема, допомагають при серцевих захворюваннях та цукровому діабеті. До того ж, вони підтримують роботу травної системи.
Так, таких висновків дійшла дієтолог Британської асоціації харчування та медицини способу життя Нікола Шубрук.
Користь родзинок
Як відомо, ізюм – це сушений виноград. Зокрема він буває різного кольору: від золотистого до темно-коричнево-чорного. Його використовують для доповнення солоних чи солодких страв.
Також цей сухофрукт містить цукор та певну кількість калорій, тому зловживати ними не варто.
У складі родзинок міститься велика кількість клітковини, калію та антиоксидантів, які допомагають знижувати холестерин, кров’яний тиск та запобігають серцевим захворюванням і цукровому діабету.
Крім того, клітковина у ізюмі допомагає налагодити процеси травлення.
Родзинки містять речовини, які допомагають досягти здорового балансу в ротовій порожнині та борються з бактеріями.
Найкраще такий сухофрукт є вранці. Саме в цьому випадку він принесе максимальну користь організму.
Вживання жменьки родзинок на сніданок дозволяє заповнити дефіцит калію та магнію.