Свиняче сало - продукт чи не першої потреби на наших столах. Його люблять у різних видах — як свіжим, так і копченим і навіть смаженим.
Саме тому часто постає питання, як довго можна зберігати сало. У цьому непростому питанні розберемося разом із "Главредом".
Як довго можна зберігати сало
У морозилці сало може зберігатися і сирим, і засоленим. Причому продукт краще зберігатись саме в солоному вигляді. Ще один важливий нюанс - перед тим, як сховати сало в морозилку, не забудьте завернути його в поліетиленовий пакет.
Перед заморожуванням обов’язково обробіть сіллю з усіх боків, інакше ризикуєте втратити свій улюблений делікатес. Будьте уважні, адже навіть один зіпсований шматочок може стати причиною псування всього шматка.
Варто пам’ятати, що сало може зберігатися в морозилці:
- сире - близько двох місяців;
- копчене сало у холодильнику зберігають зазвичай близько 3 місяців.
Перед тим, як помістити сало у холодильник, його необхідно просолити. Оброблений сіллю шматок сала помістіть у відповідну ємність і накрийте кришкою. Залишіть при кімнатній температурі не більше ніж на добу, а потім помістіть в холодильник на 3-7 днів. Варто пам’ятати про те, що чим більші шматочки сала у вас будуть, тим довше вони будуть просалюватися.