У дині є вітамін С для підтримки імунітету, калій та магній позитивно впливають на стабілізацію кровʼяного тиску та здоровʼя кісток.
Одним з найпопулярніших фруктів серпня-вересня є диня. Вона набагато важча для шлунка, ніж, наприклад, кавун, тому вживання дині має бути обмеженим. Зібрали інформацію про переваги дині для організму, а також дізналися, яку шкоду вона здатна завдати.
1. Допомагає стабілізувати артеріальний тиск
Добре відомо, що дієта з низьким вмістом натрію та достатнє споживання калію можуть позитивно впливати на регуляцію артеріального тиску.
Користь для організму молодої кукурудзи
У дині практично немає натрію і є багато калію, що допомагає підтримувати здоровий рівень артеріального тиску.
Для профілактики високого тиску рекомендують близько 200 г дині.
Дізнайтеся, як персики допомагають нашому організму.
2. Допомагає кісткам залишатися міцними
Цей фрукт містить фолієву кислоту, вітамін К та магній.
Кому не можна їсти багато баклажанів
Клітини, відповідальні за будівництво кісткової тканини, потребують магнію. Цей мікроелемент — поживна речовина, життєво важлива для здоровʼя кісток.
Дізнайтеся, які ще фрукти та ягоди дуже корисні для міцної кісткової тканини.
3. Покращує здоровʼя шкіри
Завдяки вітаміну С диня допомагає живити та підтримувати здоровʼя шкіри. Велика кількість вітаміну С потрібна для правильного виробництва колагену. Цей вітамін є сильним антиоксидантом, який захищає шкіру від сонячних променів.
Дізнайтеся, які продукти для молодості потрібно їсти після 40 років.
Побічні ефекти дині
При помірному споживанні — 300-350 г — диня вважається безпечною. Надмірне споживання може призвести до діареї та інших проблем з травленням, стрибків рівня цукру в крові.
Вкрай зрідка, але зустрічається алергія на диню. Якщо у вас зʼявляється свербіж у роті, висипання, кропивʼянка, судоми, нудота й утруднене дихання, не їжте цей фрукт.